Σήμερα η τροπολογία για τους τόκους καταθέσεων

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων.

ήμερα Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει ότι οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνον όταν ξεπερνούν τα 250 ευρώ. Θα ακολουθήσει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη η οποία θα προσδιορίζει το τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών.

 

Παράλληλα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων που διαθέτουν σε αυτά οι φορολογούμενοι. Με τα στοιχεία αυτά θα προσυμπληρωθούν οι σχετικοί κωδικοί στο Ε1 των φορολογουμένων.

 

Αν και η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί ομαλά εντούτοις όλοι οι φορολογούμενοι με προθεσμιακές καταθέσεις άνω των 7.500 ευρώ αναμένεται να λάβουν από τα πιστωτικά ιδρύματα τις βεβαιώσεις τόκων ώστε να αποφύγουν πιθανά λάθη στη προσυμπληρωμένη φορολογική δήλωση.

 

Source forologikanea

Leave a comment