Υποστήριξη Online Επιχειρήσεων: με επίκεντρο της Ανάγκες του ecommerce!

Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον πολλών πλέον Ελλήνων έχει στραφεί στην Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και αυτό γιατί παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Έχοντας αποκωδικοποιήσει τι ακριβώς χρειάζεται μια ηλεκτρονική επιχείρηση προκειμένου να παρουσιασθεί και να εξελιχθεί με απαιτήσεις στην αγορά, έχουμε ετοιμάσει ένα Ολοκληρωμένο-Πακέτο-Υποστήριξης-Οnline-Επιχείρησης από την έναρξη-στήσιμο, τη δημοσίευση (launch) της νέας ηλεκτρονικής επιχείρησης αλλά και τη σωστή προβολή της αξιοποιώντας 3 βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:
 • Αμεσότητα
 • Εμπεριστατωμένη Γνώση
 • Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση
Πριν ξεκινήσεις είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τις απαντήσεις στις πιο κάτω ερωτήσεις:
 • Τι πρέπει να προσέξω όταν κάνω Online Πωλήσεις από φορολογική και λογιστική άποψη;
 • Ποιο είναι το φορολογικό και νομικό πλαίσιο για τις Online επιχειρήσεις;
 • Τι πρέπει να προσέξω στους Όρους Χρήσης του ηλεκτρονικού μου καταστήματος;
 • Όταν πουλάω ηλεκτρονικά στο εξωτερικό, τι πρέπει να προσέξω από φορολογική άποψη και από την άποψη του ΦΠΑ;
 • Τι είδους εταιρία να δημιουργήσω για την ηλεκτρονική μου επιχείρηση;
 • Μπορώ να ζω στην Ελλάδα και να έχω ‘τυπικά’ το ηλεκτρονικό μου κατάστημα στην αλλοδαπή ιδρύοντας εκεί την επιχείρησή μου;
 • Επίσης, αν θέλω να έχω παράλληλο τόσο φυσικό όσο και ηλεκτρονικό κατάστημα, τι γίνεται τότε;
 • κλπ κλπ
επιλογή τύπου εταιρίας
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ONLINE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Εφόσον αναλύσουμε ακριβώς το αντικείμενο των εργασιών σου, την ομάδα που θα συμμετέχει στο εγχείρημα και κατανοήσουμε τις ανάγκες της νέας επιχείρησης που θέλεις να ενεργοποιήσεις, προχωρούμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για τα φορολογικά σχήματα και τις επιλογές που έχεις, για τη δημιουργία μιας φορολογικής οντότητας που θα σε βοηθήσει να προστατεύσεις το εισόδημά σου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

φορολογική έδρα
Φορο-Λογιστικη εδρα Online Επιχειρησης

Γνωρίζοντας ότι μία online επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί από παντού, προσφέρουμε την δυνατότητα να έχεις την αρχική φορολογική σου έδρα με ελάχιστο κόστος και το κύρος που προσφέρει η ‘φυσική’ επαγγελματική έδρα!
Εαν πάλι η φορολογική έδρα δεν είναι το ζητούμενο, τότε μπορείς απλά να έχεις στη διάθεσή σου οργανωμένους χώρους για οποιοδήποτε meeting, σεμινάριο αλλά και το virtual γραφείο σου τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και την Αθήνα!

επιχειρηματικό μοντέλο online επιχείρησης
Πως κερδισει χρηματα η Online Επιχειρηση;

Το καίριο ερώτημα-ζήτημα, εφόσον η επιχείρηση έχει προσδιορίσει το αντικείμενο εργασιών της, είναι να αποσαφηνιστεί με το ποιόν τρόπο θα κερδίζει χρήματα, ποιό δηλαδή θα είναι το επιχειρηματικό της μοντέλο. Η έμπειρη ομάδα μας πάνω σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και business modeling, σε βοηθά να προσδιορίσεις το οικονομικό μοντέλο σου ώστε ξέρεις από νωρίς τις πηγές του εισοδήματός σου.

πως θα βρει πελάτες η online επιχείρηση;
Πως θα βρει πελατες η Online Eπιχειρηση;

Επιχείρηση χωρίς πελάτες, απλά, δεν υπάρχει. Έχεις σκεφτεί ποιοί θα είναι οι πελάτες και αν ναι, με ποιόν τρόπο θα τους προσελκύσεις στη δική σου online επιχείρηση και θα τους πείσεις ότι μπορεί να είσαι η μοναδική επιλογή τους; Αν ‘απαντήσεις’ σε αυτή την ‘ερώτηση’ έγκαιρα, θα έχεις απαλλαγεί από πολύ αγωνία και στρες. Εμείς σε βοηθούμε με Τεχνικές, Εργαλεία και Συμβουλευτική να αποσαφηνίσεις τα πάντα σε σχέση με τους υποψήφιους-μελλοντικούς πελάτες σου.

ίδρυση εταιρίας
ιδρυση εταιριας Online Επιχειρησης

Ο πιο διαδεδομένος τύπος εταιρίας στην Ελλάδα για να ξεκινήσει μια online επιχείρηση είναι η ΙΚΕ. Έχουμε αυτοματοποιήσει όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση της εταιρίας , τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μέσα σε ελάχιστες μέρες, γίνεται η έναρξη εργασιών στην Εφορία καθώς και η απόδοση του ΑΦΜ της νέας φορολογικής οντότητας. Επίσης, μπορούμε να βοηθήσουμε να ιδρύσεις εταιρία στο εξωτερικό.

λογιστική υποστήριξη startup
Φορο-Λογιστικο Support Online Επιχειρησης

Γνωρίζεις ότι η online επιχείρηση μπορεί να έχει αρκετές ιδιαιτερότητες ειδικά όταν στήνεται σε πλατφόρμες όπως το etsy, το ebay, το amazon κλπ; Καλύτερα να μη λύνεις τους φορολογιστικούς γρίφους αφού γεννηθούν αλλά να γνωρίζεις εκ των προτέρων πώς να προετοιμαστείς ώστε να μπορεί η Οnline Επιχείρησή σου να  πραγματοποιεί πωλήσεις σε όλο τον κόσμο χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτό γίνεται με το σωστό τρόπο!

νομικά θέματα startup
Νομικα υποστηριξη Online Επιχειρησης

Πέρα από τις διαδικασίες ίδρυσης τις οποίες ο νομοθέτης δεν διαφοροποίησε για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες για τη ρύθμιση και τη θέσπιση των βασικών κανόνων λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου (σχέσεις με τους πελάτες, πολιτικές επιστροφών, δικαιώματα καταναλωτών, επίλυση διαφορών, προστασία προσωπικών δεδομένων, ασφάλεια δεδομένων κτλ) τόσο σε κοινοτικό όσο και σε κρατικό επίπεδο. Γνωρίζοντας αυτές τις ιδιαιτερότητες σε βοηθάμε να αποφύγεις τα κακώς κείμενα.

branding online επιχείρησης
Branding Online Επιχειρησης

Ένα από τα χαρακτηριστικά των online επιχειρήσεων είναι ότι δεν έχουν βιτρίνα. Η μόνη ‘βιτρίνα’ που διαθέτουν είναι αυτός ο ιστότοπος-eshop τους και σε αυτήν την περίπτωση το να δημιουργηθεί μια αξιομνημόνευτη εταιρική ταυτότητα είναι κάτι περισσότερο από τη δημιουργία ενός σήματος-λογοτύπου (logo) και αυτό, ναι, είναι τέχνη.
Η στρατηγική του Branding ξεκινώντας από την εταιρική ταυτότητα καθώς και τη δημιουργία του Brand Manifesto είναι από τα θέματα που μπορούμε να σε υποστηρίξουμε ολοκληρωμένα με την ομάδα μας.

επιλογή πλατφόρμας για online επιχείρηση
Επιλογη Πλατφορμα Online Επιχειρησης

Θα δημιουργήσεις δικό σου eshop ή ηλεκτρονικό κατάλογο ή θα καταφύγεις σε κάποια άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα; Αν κάνεις το δικό σου e-shop, θα είναι custom ή θα χρησιμοποιήσεις το woocommerce?  Ό,τι και αν επιλέξεις, μπορεί να έχει θετικά και αρνητικά αρκεί να τα γνωρίζεις εξ αρχής. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις σωστά με βάση το σχεδιασμό σου αλλά κυρίως να σε βοηθήσουμε να δεις τι είναι αυτό που ταιριάζει στην περίπτωσή σου.

χρηματοδότηση startup
 Υποστηριξη Χρηματοδοτησης Startup

Η εύρεση χρηματοδότησης και η επιλογή του κατάλληλου χρηματοδοτικού μίγματος είναι κρίσιμη για την εξέλιξη και τη βιωσιμότητα μιας νεοφυούς-startup εταιρείας, ειδικά στα πρώτα της βήματα αλλά και στη συνέχεια.
Σε βοηθούμε να εκπονήσεις το επιχειρηματικό σου πλάνο ή το εκπονούμε εμείς για σένα, προκειμένου να το παρουσιάσεις σε πιθανούς επενδυτές ή/και χρηματοδοτικούς διαγωνισμούς.

brand marketing online επιχείρησης
Brand Marketing Οnline Επιχειρησης

“Marketing is everything and everything is marketing”

Ανάμεσα στα πολλά εργαλεία που προσφέρονται για το marketing μιας Online επιχείρησης (Online Brand), εμείς επιλέξαμε αυτά που δεν αναφέρονται στη διαφήμιση. Υπάρχουν ειδικοί που ασχολούνται με αυτό αλλά όχι εμείς.
Θεωρούμε ότι ένα Online Brand διακρίνεται κυρίως μέσα από το ‘περιεχόμενο’ (Content Marketing-Marketing Περιεχομένου) που δημιουργεί και μοιράζεται με το κοινό του.

Όσο πιο ουσιαστικό και χρήσιμο περιεχόμενο δημιουργείται τόσο υψηλότερη είναι η εμπλοκή-engagement από το κοινό-στόχος σου. Με αυτή τη λογική, διαχειριζόμαστε τα social media του online brand σου (Social Media Management) καθώς και το marketing μέσω email (e-mail Marketing).

Θέλεις να συνεργαστούμε;