ΟΑΕΔ: Επιδότηση €10.000 για να κάνεις τη δική σου επιχείρηση

Tο Πρόγραμμα Προώθησης στην Απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 2000 ανέργων ηλικίας έως 35 ετών με διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία» δίνει επιδότηση 10.000 ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης που θα φτιαχτεί από άνεργο ή από άνεργο που θα συμμετάσχει κατά τουλάχιστον 51% σε ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΙΚΕ.

Η επιδότηση θα καταβληθεί σε 3 δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου 12μήνου ζωής της επιχείρησης, ως εξής:

– 4.000 ευρώ με την έκδοση της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» του ΟΑΕΔ,

– 3.000 ευρώ μετά από 6 μήνες,

– 3.000 ευρώ μετά από 12 μήνες.

Συνολικά θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για επιδότηση των νέων  ηλικίας έως 35 ετών που θα αναπτύξουν δραστηριότητα που απαιτεί ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία. Οι άνεργοι νέοι που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα θα μπορούν από τις 30/12/2013 να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο πληροφοριακό σύστημα που θα λειτουργήσει στο site του ΟΑΕΔ.

Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν:

  • ηλικία έως 35 ετών,
  • κάρτα ανεργίας σε ισχύ μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης της επιχείρησης στη ΔΟΥ,
  • περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης στον ΟΑΕΔ, και
  • παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας στον ΟΑΕΔ.

Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στο ΦΕΚ (16/12/2013) και μετά. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει γίνει η έναρξη πριν την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα, σε κάθε περίπτωση όμως ο δικαιούχος θα πρέπει να προχωρήσει σε έναρξη το αργότερο μέσα σε 2 μήνες από την προέγκριση, δηλαδή τη θετική αξιολόγηση, της αίτησής του.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους – μέλους της ΕΕ, καθώς και οι ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα. Οι άντρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της επιχείρησης, οι ενταγμένοι νέοι επιχειρηματίας, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring).

Αιτήσεις γίνονται σε  11 περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στο www.oaed.gr.

Τι κάνει η Atlas Consulting για τους ενδιαφερόμενους του προγράμματος :

Δημιουργήσαμε μια εξατομικευμένη και ερμηνευμένη υπηρεσία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των νέων που θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία και να συμμετέχουν στο νέο αυτό πρόγραμμα. Αν είσαι νέος/νέα και τηρείς τις προυποθέσεις, η συγκεκριμένη υπηρεσία, θα σε  βοηθήσει να αιτηθείς αλλά και να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες ένταξής σας στο πρόγραμμα.

Μπορείς να εμπιστευθείς την εταιρία μας γιατί  έχουμε πολύτιμη και πολύχρονη εμπειρία στην κατάθεση υποψηφιοτήτων για προγράμματα επιδοτήσεων και με πολλές και καλές επιτυχίες  ώστε να  καρπωθείς – αν τηρείς τις προϋποθέσεις ένταξης-  τα οφέλη αυτού του Προγράμματος.

Η υπηρεσία παρέχεται βασιζόμενοι στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου και περιέχει:

–  Μια αναγνωριστική συνάντηση όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η επιχειρηματική σας ιδέας και αν εμπίπτει στις προτεραιότητες του προγράμματος

– Δευτερογενή έρευνα αγοράς για την εξέταση της βιωσιμότητας της ιδέας σας καθώς και του καινοτόμου χαρακτήρα της

– Οργάνωση του επιχειρηματικού  σχέδιο που θα καταθέσετε και των οικονομοτεχνικών στοιχείων – Αποφυγή των παγίδων του προγράμματος καθώς και οι τρόποι να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες ένταξής σας

– Ολοκλήρωση διαδικασίας αίτησης υποψηφιότητας και κατάθεση επιχειρηματικού σχεδίου

Αν θέλεις να πάρετε μια ιδέα από καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες κάνε κλίκ εδώ

Αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να δημιουργήσεις μια βιώσιμη επιχείρηση κάνε κλίκ εδώ

Συμπληρωματικό πακέτο υπηρεσιών για την έναρξη εργασιών ΕΔΩ

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τον τρόπο παράδοσης της υπηρεσίας , επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310318919 & ή στείλτε μήνυμα στο info@atlasconsulting.gr

Related Posts

Leave a comment