Η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα: οι παρανοήσεις και η αλήθεια γύρω από τις online επιχειρήσεις – Mέρος 2

Το παρόν άρθρο είναι συνέχεια του άρθρουΗ ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα: οι παρανοήσεις και η αλήθεια γύρω από τις online επιχειρήσεις – Mέρος 1, Αρθρογράφοι: Σουσάνα Πατσούμη- Κάλφα & Γιώργος Κάλφας

Παρανόηση 4 : Δεν είναι απαραίτητος ο Επιχειρηματικός Σχεδιασμός (Business Plan)

To μεγαλύτερο ψέμα που κυκλοφορεί είναι ότι η Online επιχείρηση είναι διαφορετική από την παραδοσιακή – συμβατική επιχείρηση. Εκτός από το ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία, η βιτρίνα, μικρές είναι οι διαφορές ανάμεσα σε σε μια ψηφιακή και σε παραδοσιακή επιχείρηση. Και μην ξεχνάμε πολλές από τις ψηφιακές επιχειρήσεις που υπάρχουν είτε προϋπήρχαν ως παραδοσιακές είτε δημιουργούν και φυσικά καταστήματα.

Η Αλήθεια: Ο Επιχειρηματικός Σχεδιασμός (Business Plans) είναι απαραίτητος

Ο κοινός παρονομαστής στην παραδοσιακή επιχειρηματικότητα και στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα είναι ότι μιλάμε για επιχειρήσεις. Ο επιχειρηματικός σχεδιασμός είναι η βάση, είναι η πυξίδα για την επιχείρηση σου και αυτό ισχύει και για την ψηφιακή επιχείρηση.

Μην αγνοείς, λοιπόν, αυτό το βήμα.

Θέματα όπως:

καλό είναι αυτά να τα καταγράψεις – μην τα έχεις μόνο στο μυαλό σου.

Η συγγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου της ηλεκτρονικής σου επιχείρησης ,θα σε βοηθήσει πολύ να ξεκαθαρίσεις πολλά πράγματα στο μυαλό σου και την ευθυγραμμίσεις σε μια τροχιά επιτυχίας.  Δεν χρειάζεται να τα γνωρίζεις όλα, όμως είναι καλό να γνωρίζεις πού θα μπορείς να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν και να συνδεθείς με ανθρώπους που μπορούν να σε υποστηρίξουν σε αυτό σου το διάβημα όπως πχ.

Έναν καλό Φοροτεχνικό με ειδίκευση στις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις,

-Έναν καλό Νομικό για να συγγράψει τους όρους χρήσης της επιχείρησης σου,

Έναν καλό Online Business Coach για να σε καθοδηγήσει σε όλα σου τα βήματα και να σε βοηθήσει να οργανώσεις τις διαδικασίες και τις λειτουργίες της ψηφιακής σου επιχείρησης,

– Έναν καλό Marketer στο FB (ή σε άλλο κανάλι επικοινωνίας)

κτλ

 

Παρανόηση 5: Όλες οι eCommerce πλατφόρμες Products είναι ίδιες

Χωρίς να γνωρίζεις βασικά θέματα που άπτονται των shopping carts, των τρόπων πληρωμής και για τις πλατφόρμες που αναπτύσσεις την ηλεκτρονική σου επιχείρησης, μπορείς πολύ εύκολα να υποθέσεις ότι όλα είναι τα ίδια και τα αυτά. Όμως δεν είναι έτσι.

Η Αλήθεια: Δεν θα ήθελες να είναι όλα ίδια

Καμιά πλατφόρμα δεν είναι ίδια με την άλλη. Η λειτουργικότητα τους μπορεί να διαφοροποιείται αρκετά ως προς τον τρόπο που παρουσιάζονται οι κατάλογοι των προϊόντων, με τι φίλτρα γίνεται αυτό, με τα shopping carts, και τις πλατφόρμες πληρωμής κτλ. Μια μικρή, νεοεισερχόμενη επιχείρηση με μια μικρή γκάμα προϊόντων δεν έχει τις ίδιες ανάγκες που έχει πχ το ebay.

H πολυπλοκότητα των λύσεων που μπορείς να βρεις σχετικά με το χτίσιμο του Online καταστήματος σου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αγοραστική εμπειρία των πελατών σου. Αν είσαι λοιπόν μια μικρή ηλεκτρονική επιχείρηση, με μικρό κατάλογο προϊόντων, ο στόχος σου είναι ο πελάτης σου να πάει κατευθείαν  στον κατάλογο σου, το προϊόν σου και έπειτα στην έξοδο για πληρωμή ( checkout) όσο πιο γρήγορα και εύκολα γίνεται. Κάνε μια έρευνα ενδελεχή στις λύσεις που έχεις και επέλεξε σοφά αυτό που ταιριάζει στην δική σου επιχείρηση και στο μέγεθός της. Αν γνωρίζεις ποια σου ταιριάζει, συμβουλέψου άλλους Online επιχειρηματίες ή Online Business Coaches αλλά και αμερόληπτους web developers. Συνήθως μια σύνθεση ταλέντων και ειδικοτήτων, βοηθούν στο να επιλέξεις την κατάλληλη πλατφόρμα για να στήσεις την online επιχείρηση σου (γραφίστας, σύμβουλος online επιχειρήσεων και web developer).

 

Παρανόηση 6: Δεν υπάρχουν προβλήματα στην ψηφιακή επιχείρηση και η επιτυχία είναι εύκολη υπόθεση

Αυτά τα λένε άνθρωποι που προσπαθούν να σε εξαπατήσουν. Μην ακούς τέτοιες φωνές που υπάρχουν κυρίως για να αποπροσανατολίσουν και να πουλήσουν δικές τους λύσεις με shortcuts επιτυχίας. Τα λόγια του τύπου ‘χτίσε μια ψηφιακή επιχείρηση και η επιτυχία είναι εύκολη υπόθεση’ είναι μυθεύματα.

Η Αλήθεια: Η Επιτυχία προϋποθέτει πολλή και μεθοδική εργασία

Καθημερινά όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προβλήματα ανεξάρτητα αν είναι παραδοσιακές ή ηλεκτρονικές επιχειρήσεις Οι ψηφιακές- online- ψηφιακές επιχειρήσεις έχουν και αυτές τις προκλήσεις τους. Ένα παράδειγμα πρόκλησης είναι πώς θα πείσουν τους πελάτες του που χρησιμοποιούν κινητά μέσα επικοινωνίας για να αγοράσουν από αυτούς. Μια άλλη πρόκληση, πώς θα αποκτήσουν αναγνωσιμότητα του brand τους. Μια άλλη πρόκληση πώς θα χρησιμοποιήσουν τα social media για να πετύχουν τα παραπάνω κτλ.

Μερικές από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις, αν τώρα ξεκινάς να δημιουργείς μια ηλεκτρονική επιχείρηση είναι πως να φτιάξεις μια ιστοσελίδα που θα είναι mobile-responsive, πως να διαμορφώσεις μια καλή στρατηγική χρήσης των social media  ή πως θα χρησιμοποιήσεις κουπόνια εκπτωτικά ή ειδικές προσφορές για να ελκύσεις τους πρώτους πελάτες σου.

Επίλογος

Κάνε τώρα σοφά και μελετημένα τα πρώτα σου βήματα

Όλο αυτό το άρθρο είχε σαν σκοπό να σκιαγραφήσουμε σε σύντομο και ουσιαστικό τρόπο τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις. Αφού τα γνωρίζεις πλέον αυτά, μπορείς σοφά και μελετημένα να κάνεις τα βήματα για να χτίσεις και αναπτύξεις μια ψηφιακή επιχείρηση. Η επιτυχία δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν εστιάσεις στην λεπτομέρεια και αν δεν δώσεις προσοχή στα σημαντικά. Ίσως να είναι άγνωστα νερά για σένα αυτή η διαδικασία, όμως πίστεψε με, δεν χρειάζεται να ανακαλύπτεις τον τροχό.

Παρακάτω σου αναφέρουμε επιγραμματικά ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα σου βήματα για να δημιουργήσεις μια ηλεκτρονική επιχείρηση:.

Γνώρισε την επιχείρηση που ξεκινάς:  Είναι επιτακτικής ανάγκης για την βιωσιμότητα και την στερέωση της online επιχείρησης σου να έχεις ένα ξεκάθαρο όραμα για την νέα σου επιχείρηση. Να γνωρίζεις τα προϊόντα σου, να μπορείς να επικοινωνείς ξεκάθαρα και με την δική σου φωνή τον σκοπό της επιχείρησης σου και τι την κάνει διαφορετική σε σχέση με άλλες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις στο είδος της. Να γνωρίζεις την αγορά σου, τις ανάγκες των πελατών σου καθώς και το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα.

Κάνε ένα επαγγελματικό Website: Οι εποχές των λύσεων ‘ one size fits all’ στο χτίσιμο και στην αισθητική των websites, έχουν παρέλθει. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και έντονος. Αν δεν είναι το website σου επαγγελματικό, σωστό αισθητικά και ελκυστικό στην χρήση και στην εμπειρία του πελάτη, τότε δεν ξέρουμε, αν θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κοινού άρα και πωλήσεις από αυτό.

Αντιμετώπισε Νομικά & Φορολογικά Ζητήματα:  Oι online επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφώνεται σε όλες τις διατάξεις και τους νόμους που ισχύουν και στις παραδοσιακές επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσεις, για την νομική μορφή που θα στηθεί, να συμβουλευτείς από έμπειρο Φορολογικό Σύμβουλο ή έμπειρη φορολογιστική ομάδα για τους νόμους που αφορούν τα φορολογικά ζητήματα τόσο της χώρας που έχει δημιουργική η νομική οντότητα αλλά και φόρους άλλων χωρών, να έχεις όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας, να ενημερωθείς για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, προστασίας προσωπικών δεδομένων κτλ

Η ηλεκτρονική σου επιχείρηση θα έχει όλα τα εχέγγυα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να επιτύχει μόνο αν στηρίζεται σε γερές βάσεις και γνώσεις και όχι στους μύθους, που κατά καιρούς, πολλοί δημιουργούν για δικό τους όφελος. Η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την σωστή πρόληψη και γνώση, μόνο αν χτιστεί σε σωστές βάσεις και με καλό προγραμματισμό, δράση και ενημέρωση των νέων τάσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο που ομολογουμένως τρέχουν με ασύλληπτα μεγάλη ταχύτητα.

Σου ευχόμαστε από καρδιάς να έχεις μια υπέροχη μέρα!!!

——————————————————————————

Σουσάνα Πατσούμη- Κάλφα & Γιώργος Κάλφας

Αν θέλεις να βρεις τις επιχειρηματικές ιδέες και δεν έχεις καμιά ιδέα ή ακόμα και αν έχεις και θέλεις να μάθεις να χαρτογραφείς αυτό που έχεις κατά νου, μπορώ να σε βοηθήσω, στέλνοντας σου, ένα μοναδικό και απλό στην χρήση του Εγχειρίδιο Χαρτογράφησης Επιχειρηματικών Ιδεών, δίνοντας τα στοιχεία σου, παρακάτω:

Κατέβασε αυτό το απλό σε βήματα Εγχειρίδιο και βρες τις ιδέες που μπορεί να κατοικοεδρεύουν μέσα σου και ίσως δεν γνωρίζεις!

Μην ξεχνάς όλοι και όλα από κάπου ξεκινάν.

Έτσι και εσύ!

oli-xekinan-apo-kapou-1

Aν πιστεύεις ότι αυτό το άρθρο μπορεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους, τότε μην διστάζεις να το μοιραστείς μαζί τους.

Μην ξεχνάς ότι ”Sharing is Caring”

300x300
Testimonials για τα Atlas Audio Classes

Για τις συγκεκριμένες συμβουλές από την Σουσάνα δεν αρκεί μόνο ένα like, αλλά επειδή μόλις άκουσα προσεκτικά τις συμβουλές της για το θέμα που αναλύει,να πω ένα μεγάλο μπράβο στην αξιέπαινη και πολύ κατατοπιστική αυτή παρουσίαση της. Το συγκεκριμένο ακουστικό μάθημα σου προσφέρει ποιότητα, απλότητα, αμεσότητα, ευχάριστη διάθεση όταν το ακούς και θετικό προβληματισμό. Να μαρτυρήσω ότι άκουγα και μαγείρευα συγχρόνως κάτι που προσωπικά με βοηθάει γιατί μπορώ να κάνω συγχρόνως πολλά πράγματα. Σουσάνα μου ευχαριστώ για την προσφορά σου, εύχομαι να συνεχίσεις έτσι και καλύτερα. Αναστασία Τρίχα

Καλέ, εμένα πολύ μου αρέσουνε αυτά τα AudioClass! Και δεν το περίμενα. Κράτησα και σημειώσεις. Μπράβο, Σουσάνα! Ελπίδα Τσαλώνη

Είναι μια παρουσίαση με πολλές και (ιδιαίτερα) εύστοχες παρατηρήσεις που δίνει σωστές κατευθύνσεις. Μου άρεσε πολύ! Νίκη Π.

Απλά Υπέροχο! Συγχαρητήρια! Σοφία Κ.

Αριστέα Ντίνα- Διβάνη
Διοικητικό Στέλεχος / Δημοσιογράφος

Άντε τώρα εσύ να περιγράψεις ένα άτομο, που όταν το πρωτοείδα μόνο καλά στοιχεία είχε να με δώσει.
Εγώ την αποκαλώ ΜΕΝΤΟΡΑ, εκείνη πάντα με μαλώνει, αλλά εγώ την αγαπώ.
Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα του Life Coaching που έκανε, την πίστεψα έτσι και αλλιώς δεν είχα να χάσω κάτι, δεν διαψεύστηκα – πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε και οι δύο.
Εγώ γιατί γράφοντας τους στόχους μου σε ένα χαρτί και εκείνη δίνοντας τον τρόπο που θα το πετύχω, είμαι εδώ που βρίσκομαι την συγκεκριμένη στιγμή. Και όσο εγώ έβαζα στόχο ότι θα κάνω πράξη τα όσα έγραφα στο χαρτί μέσα σε ένα χρόνο, άλλο τόσο μου έλεγε ότι ο στόχος μου είναι κάτω από τους 6μήνες.
Αποτέλεσμα ήταν να πετύχω αυτά που σχεδίαζα κάτω από τους 6μήνες και της οφείλω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και δεν είναι άλλη από την κα. Sousana Patsoumi Kalfa
Είμαι της άποψης ότι πρέπει να λέμε πάντα Ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας δίδαξαν και μας διδάσκουν ακόμα ότι όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο! 🙂

creativity-is-Intelligence-having-fun-300x251
Testimonials 5η συνάντηση Atlas Coaching Series

“Με εξέπληξε ευχάριστα το workshop, αφού προσέγγισε πτυχές του θέματος που δεν περίμενα και μάλιστα με όχι συνήθη τρόπο. Θέλουμε και άλλο 🙂 “ Γ.Λ.

“Το workshop ήταν πολύ κατατοπιστικό σε όλες τις ενότητες και με βοήθησε στην διάκριση του στρες και στην αντιμετώπιση του” Π.Ζ.

“Ενδιαφέροντα και ωραία ποικιλία στα θέματα και στην πρακτική χρήση τους. Είμαι ενθουσιασμένη! Keep up the good work amazing TeamAtlas- Thank you” Α.Χ.

“Αξέχαστη εμπειρία! Θα με βοηθήσει να ανταπεξέρχομαι καλύτερα στις καθημερινές προκλήσεις” Β.Μ.

“Πολύ επαγγελματική προσέγγιση με βοήθησε με μεθόδους προσδιορισμού και γνώσης του εαυτού μου” Γ.Κ.

“Το workshop ήταν εποικοδομητικό. Μου δώσατε πολλά εργαλεία για να μπορέσω να αναπτυχθώ περαιτέρω και πιστεύω ότι η υλοποίηση τους εξαρτάται από μένα. Ευχαριστώ για την συνδρομή σας στην εξέλιξη μου” Ε.Π.

Ζουρνατζής Βασίλειος
Country Manager Tender Service GR

Σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται τόσο γρήγορα και που τίποτα δεν είναι σταθερό, η ιδέα και μόνο ότι σε υποστηρίζουν άνθρωποι αποφασισμένοι να είναι πάντα επίκαιροι αποτελεί πηγή έμπνευσης.
Αντλώ καθημερινά θετική ενέργεια από τους ανθρώπους που με περιβάλλουν και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα όπως ο Γιώργος και η Σουσάνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Atlas.

Χαρά Κουτσουρέλια
ΕΛ.Β.Η.Σ. ΙΚΕ
Διευθ. Σύμβουλος

Στα 5μιση χρόνια λειτουργίας της επιχείρησής μου συνεργάζομαι με την Atlas Consulting, δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα. Απεναντίας έχουν σταθεί δίπλα στην επιχείρησή μου από το ξεκίνημα μου, χωρίς ποτέ κανείς να δυσανασχετίσει για τις απαιτήσεις μου και τις συνεχόμενες ερωτήσεις που προέκυπταν από την απειρία μου.

Η άμεση ανταπόκρισή τους και η τυπικότητα είναι τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Με κάνουν να νιώθω ότι «μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια» και να μην κινδυνεύει η επιχείρησή μου , μιας και ίδιοι αναλαμβάνουν όλες αυτές τις πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζεται κάθε φορά η επιχείρηση και με ενημερώνουν αναλυτικά για τις κινήσεις τους.

Εκτός όλων αυτών , οι συνεργάτες της εταιρίας με προσεγγίζουν σε φιλικό επίπεδο, και με κάνουν να νιώθω άνετα και να εκφράζω την παραμικρή απορία που μου προκύπτει.

Γιώργος Τσιμπρικίδης
Goodog Academy
CEO

Αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε επιχειρηματικά  εν μέσω δυσχερών οικονομικών συνθηκών και γι αυτό το λόγο ήμασταν διστακτικοί. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχαμε την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Atlas Consulting δεν θα τολμούσαμε ποτέ αυτό το βήμα. Όλη  η ομάδα της Atlas διακατέχεται από μια αισιοδοξία που δε συναντάς εύκολα. Η Σουσάνα έχει άριστη γνώση  της αγοράς  και της σημερινής  πραγματικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γι αυτό τα βήματα που προτείνει είναι μεθοδευμένα στρατηγικά και χωρίς άσκοπα έξοδα. Ο Γιώργος μέσα από την άρτια τεχνογνωσία και την εμπειρία του φέρνει αποτελεσματικά εις πέρας το δύσκολο φοροτεχνικό κομμάτι. Όλο το team γνωρίζει καλά πως να κρατά την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική σχέση με τον εκάστοτε συνεργάτη και αυτό γεννά μια επoικοδομητική συνεργασία.

Η συνεργασία με την Atlas Consulting είναι τελικά η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

 

Κώστας Βασιλειάδης
Εταιρίας κινητής επικοινωνίας
CEO

” Επαγγελματισμός , Μετρήσιμα Αποτελέσματα, Δίπλα σου κάθε στιγμή και πολύ αγάπη γι αυτό που κάνουν. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της A.TL.AS Consulting. Δυστυχώς σπανίζουν στην αγορά, άνθρωποι και επαγγελματίες σαν και τους ανθρώπους της A.TL.AS. Ευχαριστούμε για όλα !

 

Αναστασία Τρίχα
Ιδιωτική Υπάλληλος

“θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τις προσωπικές συνεδρίες coaching που έχω δεχτεί από την κυρία Πατσούμη Σ. για θέματα που απασχολούσαν την εργασία μου και ειδικότερα το self branding στον τομέα μου. Αυτό που θέλω να επιβεβαιώσω είναι ότι σχεδιάζοντας το πλάνο μου με τα εργαλεία που μου δόθηκαν από την καθοδήγηση της coach μου και ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προσωπικών συνεδριών μου προσφέρθηκε μία υπεραξία.
Οι σημειώσεις τα εργαλεία και το πλάνο που μου δόθηκε και για το οποίο δούλεψα με συντροφεύουν δύο χρόνια μετά. Υπάρχουν στιγμές που το ανοίγω βλέπω τα σχέδιά μου και συνειδητοποιώ σε ποια φάση των στόχων μου βρίσκομαι ή τι απόκλιση έχω από αυτούς ή ακόμη χαίρομαι γι αυτούς τους επιμέρους στόχους που πέτυχα χωρίς να το καταλάβω, γι αυτό το λόγω το εργασιολόγιο είναι πολύτιμο. Δεν μπορούν να γραφτούν όλα στο μυαλό μας και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να τα θυμόμαστε. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους σας γιατί αν και η πρώτη επαφή μαζί σας με κάνατε με τον τρόπο σας να αισθάνομαι οικεία. Μέχρι τώρα ακούγαμε την λέξη coach στην Ελλάδα μόνο στον αθλητισμό. Μήπως η αθλητές οι οποίοι είναι οι πλέον εκπαιδευμένοι για να πιάνουν τους στόχους τους κάτι ξέρουν παραπάνω? Ας τους μιμηθούμε!»

6

“Tην καλησπέρα μου στην όμορφη ομάδα της Κυριακής. Λόγω του ότι την Κυριακή δεν ήθελα να χαραμίσω από τον χρόνο του workshop, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τις προσωπικές συνεδρίες coaching που έχω δεχτεί από την κυρία Πατσούμη Σ. για θέματα που απασχολούσαν την εργασία μου και ειδικότερα το self branding στον τομέα μου. Αυτό που θέλω να επιβεβαιώσω είναι ότι σχεδιάζοντας το πλάνο μου με τα εργαλεία που μου δόθηκαν από την καθοδήγηση της coach μου και ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προσωπικών συνεδριών μου προσφέρθηκε μία υπεραξία.
Οι σημειώσεις τα εργαλεία και το πλάνο που μου δόθηκε και για το οποίο δούλεψα με συντροφεύουν δύο χρόνια μετά. Υπάρχουν στιγμές που το ανοίγω βλέπω τα σχέδιά μου και συνειδητοποιώ σε ποια φάση των στόχων μου βρίσκομαι ή τι απόκλιση έχω από αυτούς ή ακόμη χαίρομαι γι αυτούς τους επιμέρους στόχους που πέτυχα χωρίς να το καταλάβω, γι αυτό το λόγω το εργασιολόγιο είναι πολύτιμο. Δεν μπορούν να γραφτούν όλα στο μυαλό μας και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να τα θυμόμαστε. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους σας γιατί αν και η πρώτη επαφή μαζί σας με κάνατε με τον τρόπο σας να αισθάνομαι οικεία. Μέχρι τώρα ακούγαμε την λέξη coach στην Ελλάδα μόνο στον αθλητισμό. Μήπως η αθλητές οι οποίοι είναι οι πλέον εκπαιδευμένοι για να πιάνουν τους στόχους τους κάτι ξέρουν παραπάνω? Ας τους μιμηθούμε!” Αναστασία Τρίχα

“Σας ευχαριστούμε για τα εφόδια που μας δώσατε και τη δύναμη για να συνεχίσουμε!” –  Σάκης Παπαλεξάνδρου

“Μου άρεσε που άκουσα σκέψεις και άλλων ανθρώπων και μου δόθηκαν τρόποι και εργαλεία στο να τοποθετήσω καλύτερα τις προτεραιότητες μου για ποιοτική ζωή!”Μαρία Παπαδοπούλου

“Με κάθε workshop της Atlas Consulting και του AtlasHub, αποκτώ ολοένα και περισσότερες ικανότητες στην διαχείριση των καταστάσεων, στην επίτευξη των στόχων με μικρά ορατά βήματα και γενικά αντικειμενική αντιμετώπιση προβλημάτωνΚωνσταντίνος Παυλάκος

“Εστίασα περισσότερο σε πράγματα που πρέπει να βελτιώσω στον εαυτό μου. Τα εντόπισα και είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο να τα αντιμετωπίσω”Ελισάβετ Τερζή

“Ήταν υπέροχα! Σας ευχαριστώ! Υπήρχε ποιότητα. Άνοιξαν νέα μονοπάτια μέσα στο κεφάλι μου“- Έφη Λιάππη

 

Μαρία Δερμεντζή και Αναστασία Σιάπκα
Code it Like a Girl

Ανακαλύψαμε την A.TL.AS Consulting μέσα από το διαδικτυακό έργο της Σουσάνας Πατσούμη Κάλφα, δηλαδή άρθρα της και παρουσιάσεις που βρίσκαμε τυχαία, και εντυπωσιαστήκαμε από τις γνώσεις της σχετικά με τις τελευταίες λογιστικές και φορολογικές εξελίξεις καθώς και από την άρτια κατάρτισή της ακόμα και στα πιο εξειδικευμένα θέματα. Αυτό όμως που διατηρεί τη συνεργασία μας είναι η όλη επαγγελματική και προσωπική στάση της Σουσάνας και του Γιώργου Κάλφα, την οποία διακρίνουν η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα.
Σε κάθε μας συνάντηση νιώθουμε ότι είναι παρόντες και νοιάζονται πραγματικά για την εταιρία μας παρέχοντάς μας αφειδώς συμβουλές σε θέματα διοίκησης και επιχειρηματικότητας. Το Code it Like a Girl προσπαθεί πάντα να επιλέγει έξυπνα τους συνεργάτες του και η πιο χαρακτηριστική απόδειξη είναι η συνεργασία μας με την ομάδα τηςA.TL.AS Consulting με την οποία πλέον έχουμε αναπτύξει και μια σχέση mentoring.

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας στηρίζετε στα κρίσιμα πρώτα βήματά μας!

 

 

“Παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικά ποιοτικό σεμινάριο με πολύ σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή μας. Συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του ανθρώπου. Σας ευχαριστώ πολύ – Ευθαλία Λιάππη / Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής 

2

“To workshop σε βοηθά να αντιλαμβάνεσαι τις απλές καθημερινές λεπτομέρειες που έχουν ως αποτέλεσμα της αλλαγή του αποτελέσματος σε μεγάλες και σημαντικές δραστηριότητες. Η Σουσάνα είναι πολύ ανοικτή και χαμογελαστή με πολύ μεταδοτικότητα και πολύπλευρη ματιά. Πολύ καλά διαβασμένη και συγκροτημένη με οργανωμένη σκέψη” Κ.Τ.

“To workshop ήταν πολύ δυνατό, πολύ γεμάτο, ζεστό και πρακτικό. Μου δημιούργησε πολύ ωραία ερωτηματικά αλλά και μια έντονη διάθεση- όρεξη για ενέργεια προς το να κάνω πράξη όλα αυτά που θέλω. Η Σουσάνα είναι “πλούσια” με πολλά πνευματικά και νοητικά αγαθά που προσφέρει με σοφία στους ανθρώπους του workshop. Πολύ καλή στην επικοινωνία”. Γ.Μ. (περισσότερα…)

Βάλαμε ένα στόχο οικονομικό στη επιχείρηση μας για το 2016 ο οποίος επετεύχθη χαλαρά: Τα 1000 € το μήνα μόνο από πωλήσεις υπηρεσιών είναι πλέον γεγονός! Πάμε για ανώτερους στόχους! Ξεκίνησε με αισιοδοξία το 2016 λοιπόν ! Ένα μεγάλο μπράβο στην coach μας! ” Γ.Β.

«Eυχαριστώ την Sousana Patsoumi Kalfa για την όμορφη παρουσίαση που μας προσέφερε σε ένα θετικό και ζεστό κλίμα με όμορφους ανθρώπους. Να είσαι πάντα καλά και να προχωράς μπροστά παρακινώντας μας για εξέλιξη και όραμα. Μόνο έτσι θα βρούμε το φως και θα βγούμε έξω απο το τούνελ!»- Ρ.Χ. (περισσότερα…)

psp-for-test
Παναγιώτης Ζαπάντης
PSP Αναβαθμισμένες Τεχνικές Υπηρεσίες
Ιδιοκτήτης

Όταν ξεκινήσαμε την έναρξη της επιχείρησης μας, χρειαζόμασταν καθοδήγηση από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Αυτήν την στήριξη και την βοήθεια την βρήκαμε στα πρόσωπα του Γιώργου και της Σουσάνας.

Χάρη στην στήριξη σας, η επιχείρηση μας επιβιώνει κάθε μέρα και αναπτύσσεται διαρκώς.

Χάρη σε εσάς, διασφαλίζονται οι αναρίθμητες ανάγκες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά για να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε πάντα δίπλα μας, με προθυμία και φιλική διάθεση για να δίνετε λύση στα ζητήματα που συνεχώς προκύπτουν.

http://pspcolours.gr/

 

 

Christophe STEFANIDIS
Skyrent P.C.
Partner

My experience with Atlas Consulting started several months before the incorporation of Skyrent company in Thessaloniki. While Skyrent was just a business project, I was keen to find the best consulting firm for the development of this project. You should know that I do not have my residence in Greece and I do not speak Greek.

After spending some time looking into business directories and on the Internet, I came across Atlas Consulting website. My first good surprise was to discover a website written in English. My second good surprise was to discover Sousana and George. From the first contact I realized that I was talking to professional specialists with high-level expertise.

Sousana and George accompanied me throughout the development of my business project, from the very first step to the last one. They answered all my questions with patience and professionalism. Whether in their office, on the phone, by email or on Skype, they have always been available.Thanks to their effective guidance and support, Skyrent is now a reality.

I recommend Atlas Consulting without reservation to local and foreign entrepreneurs looking for sound advice and efficient support to business creation in Greece.

Total-Eclipse
Αργύρης Μπεντίλας
Total Eclipse Games ΙΚΕ
Co-founder & CEO

Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Atlas Consulting ήταν υποδειγματική. Οι άνθρωποι της εταιρείας είναι ευγενικοί, δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα που μας απασχολούν και ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματά μας (συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά), χρησιμοποιώντας με μεγάλη ευχέρεια την τεχνολογία.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι συνεχώς εξελίσσονταιεμπλουτίζοντας την ‐ήδη εκτενή‐ τεχνογνωσία τους. Συνεργαζόμενοι μαζί τους, νοιώθουμε ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να βασιστούμε επάνω τους, για την ομαλή κάλυψη των φορολογιστικών μας αναγκών.

 

Αναστασία-Μαρία  T.
Σύμβουλος εξυπηρέτησης πελατείας

Χρησιμοποίησα τις υπηρεσίες της επιχειρηματικής συμβουλευτικής με καθοδηγήτριά μου την κα Κάλφα Σουσάνα, σε μία δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Στην φάση του τελευταίου κύματος συγχωνεύσεων του τραπεζικού συστήματος το 2013, αντιμετώπισα θέματα του business transformation της τράπεζας, την διαχείριση σχέσεων με νέους συναδέλφους με διαφορετική κουλτούρα, την ομαλή τοποθέτηση και προσαρμογή μου στην νέα κουλτούρα και τα νέα δεδομένα του καινούριου περιβάλλοντος εργασίας μου.
Επίσης παράλληλο αίτημα μου προς την coach μου ήταν να πάω ένα βήμα παραπάνω, το πώς δλδ να βελτιώσω την επαγγελματική μου εικόνα. Το αποτέλεσμα με τα εργαλεία και τις τεχνικές που δουλέψαμε ήταν να νιώθω στο νέο περιβάλλον εργασίας μου πιο άνετα από αυτό πριν της συγχώνευσης. Εντάχθηκε ομαλά με λιγότερο άγχος και μετά από λιγότερο ένα χρόνο συγχώνευσης διακρίνω ξεκάθαρα τα διαφορετικά ποιοτικά μου στοιχεία σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου. Ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη και είμαι σίγουρη ότι θα ξανασυνεργαστούμε!

Φοίβος Μπέλος
Παραγωγή & Εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων

Η προσωπική μου εμπειρία στο κομμάτι του self management με την Σουσάνα Κάλφα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική για εμένα! Ενώ ξεκινήσαμε να κάνουμε τις συναντήσεις μας για να καταφέρω να μανατζάρω καλύτερα τον εαυτό μου , η Σουσάνα μέσα από την διορατικότητα που την διακρίνει αλλά προφανώς και την εμπειρία της , κατάφερε να μου δείξει ότι το ουσιαστικό θέμα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν σε άλλο τομέα!
Από την στιγμή που ολοκληρώσαμε τον ”κύκλο” των συναντήσεων μας, η αλήθεια είναι ότι η ζωή μου έχει πάρει άλλη τροπή , πιο θετική εννοείται , και ανυπομονώ για το πότε θα συνεχίσω την συνεργασία μου μαζί της . Συστήνω με απόλυτη βεβαιότητα στον κάθε ένα να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του , και να γνωριστεί το λιγότερο μαζί της ώστε να μπορέσει είτε στο προσωπικό, , είτε στο επαγγελματικό τομέα να γίνει με λιγότερη προσπάθεια πιο αποτελεσματικός!!!

 

Θέμης Α.

Coaching υψηλού επιπέδου!

Μπράβο στην ομάδα σας!!!

testimonial-team-thegem-person

Η A.TL.AS είναι μια εταιρία που προσφέρει σε μια startup εταιρία, αυτό που λένε, peace of mind και την ασφάλεια ότι όλα λειτουργούν ρολόι, χωρίς να ασχολούμαστε με γραφειοκρατεία, πολυνομία και υπηρεσίες. Είναι μια εταιρία που ξεπερνά την λογική των λογιστικών εταιριών και περπατά ένα χιλιόμετρο παραπάνω για την εξυπηρέτηση μας. Είναι και οι ίδιοι επιχειρηματίες και μας καταλαβαίνουν. Οι άνθρωποι της A.TL.AS στέκονται δίπλα μας, από όλες τις πλευρές.
Ταχύτητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα χωρίς λάθη, ευγένεια και πολλά χαμόγελα, είναι το χαρακτηριστικά των ανθρώπων της A.TL.AS Αισθανόμαστε ασφαλείς γιατί γνωρίζουν καλά τον χώρο των startups και τις ιδιορρυθμίες που μπορεί να έχουν λογιστικά, φορολογικά αλλά και επιχειρηματικά.

Στην συνεργασία μας με την εταιρία σας απολαμβάνουμε την αμεσότητα, τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες, την συνδρομή και την διάδραση σας όταν θέλουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις πάνω σε οικονομικά και φορολογικά θέματα.Δεν ανησυχούμε για το κομμάτι της εταιρείας που διαχειρίζεστε εσείς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Α.TL.AS Consulting διότι σε όλη την διάρκεια της αναζήτησής μου για εργασία στο εξωτερικό ήταν στο πλευρό μου με γνήσιο ενδιαφέρον και αληθινά πολύτιμες συμβουλές.
Η συμπαράσταση και η καθοδήγηση που μου προσέφεραν οι άνθρωποι της A.TL.AS Consulting έκαναν το όλο εγχείρημα απείρως πιο εύκολο. Να είστε πάντα καλά!

Για έναν ξένο, να περιπλανιέται στο Ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία. Η A.TL.AS Consulting μου εξασφάλισε μια σχετικά ανώδυνη εμπειρία. Όλα τα φορολογικά  θέματα που είχα, λύθηκαν με σύντομο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η A.TL.AS Consulting είναι συνεργάτης από τα πρώτα μας βήματα ως εταιρία. Με τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την εμπειρία που τους διακρίνει, μας βοηθούν σε όλη μας αυτή την πορεία ανάπτυξης. Θεωρούμε την A.TL.AS έναν από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας συνεργάτες.

Atlas Consulting is a Tax & Business Consulting company that provides more that tax filling and compliance services!. The people of A.TL.AS Consulting will stand by you and your company and they will try to cover your business and personal needs holistically.
Every query you have will be answered directly after thorough research and with the help of their knowledge and expertise. In the hard times of greek tax system complexity, A.TL.AS Tax and Business Experts are the most valuable and reliable partner. You can contact them through any means and since they are tech savvy, you can be in any place in the globe and enjoy high quality of tax and business solutions for Greece. I highly recommend A.TL.AS Consulting people!

For the foreigners that have a limited knowledge of greek language and by far limited understanding of the Greex Taxation Law, A.TL.AS  Consulting people are for sure, the moste suitable people to take care of all our tax matters and our annual tax returns.

They have deep knowledge and expertise for international tax planning issues as well as they are able to give us solutions in order to protect our greek property. They are bringing results accurately, immediately and consistently as they speak fluently english, and they transform the frightening tax procedures into an easy and fast solutions for a foreigner . I have no words to express as much as I want, how precious and  useful they are. I strongly recommend A.TL.AS Consulting team!

Από την πρώτη επικοινωνία με την ATLAS Consulting μέχρι και σήμερα απέδειξαν ότι ήταν ευέλικτη στις απαιτήσεις μας. Η συνεργασία μας ξεκίνησε με την ίδρυση της Εταιρείας

στην Ελλάδα και συνεχίζετε μέχρι σήμερα σε όλους τους Τομείς που μπορεί να αναλάβει η ATLAS, όπως Λογιστικά, Φορολογικά, Νομικά, Προσωπικού, κτλ. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι

η αμεσότητα και ο επαγγελματισμός με τον οποίο χειρίζονται τα Θέματα. ‘Όπως επίσης και η συνέπεια και η αμεσότητα ανταπόκρισης σε διάφορα αιτήματα μας, προτείνοντας, όταν είναι

δυνατόν, περισσότερες από μία λύσεις, λαμβάνοντας υπόψιν το τι είναι καλύτερο για την Εταιρεία μας.

 

Ευχαριστώ Πολύ,

Στέλιος Γκίκας

CEO – noris M.I.K.E.

Αναστασία Τρίχα

Για τις συγκεκριμένες συμβουλές από την Σουσάνα δεν αρκεί μόνο ένα like, αλλά επειδή μόλις άκουσα προσεκτικά τις συμβουλές της για το θέμα που αναλύει,να πω ένα μεγάλο μπράβο στην αξιέπαινη και πολύ κατατοπιστική αυτή παρουσίαση της. Το συγκεκριμένο ακουστικό μάθημα σου προσφέρει ποιότητα, απλότητα, αμεσότητα, ευχάριστη διάθεση όταν το ακούς και θετικό προβληματισμό. Να μαρτυρήσω ότι άκουγα και μαγείρευα συγχρόνως κάτι που προσωπικά με βοηθάει γιατί μπορώ να κάνω συγχρόνως πολλά πράγματα. Σουσάνα μου ευχαριστώ για την προσφορά σου, εύχομαι να συνεχίσεις έτσι και καλύτερα.

Ελπίδα Τσαλώνη

Καλέ, εμένα πολύ μου αρέσουνε αυτά τα AudioClass! Και δεν το περίμενα. Κράτησα και σημειώσεις. Μπράβο, Σουσάνα!

Νίκη Π.

Είναι μια παρουσίαση με πολλές και (ιδιαίτερα) εύστοχες παρατηρήσεις που δίνει σωστές κατευθύνσεις. Μου άρεσε πολύ!

Σοφία Κ.

Απλά Υπέροχο! Συγχαρητήρια!

Stelios Gikas
Noris MIKE
CEO

noris network

From the first time that we communicated with ATLAS Consulting team up until now, they proved  that they are flexible with our demands. Our cooperation began with the establishment of our company in Greece ( our mother company is in Germany)  and it stills until today as ATLAS supports us by covering all our business needs such as accounting, tax, law, human resourse etc. The thing that really impressed us is their directness and their professionalism in the way they are handling any situation. As well as their consistency and the immediate way that they respond to any of our queries, always by proposing us, more than one solutions and always for the best of our company.

Thank you very much

Stelios Gikas

CEO – noris M.I.K.E.

Anna P.
Executive Assistant

I contacted Atlas consulting during a period I was thinking about a career change. Sousana discussed with me in detail about possible future career paths and stressed those areas that are really important when choosing your profession. After our discussion I had a new perspective on how to proceed with my next steps towards my professional goals focusing on what is important for me. Sousana is very professional with a deep understanding of her field coupled with a human-centered approach and real interest for people.

Black Sea Trade and Development Bank
Executive

I would like to once again thank you for your kind assistance and for the high quality of services provided.

 

It is quite demanding for a foreigner to understand the complexity of the Greek Tax System. A.TL.AS Consulting offered me a very smooth and gentle experience regarding my tax obligations in Greece. All the problems that had faced, were solved accurately and effectively.

Συμμετέχοντες στην 1η Συνάντηση
– ” Στον Ουρανό σας γύρευα, στην Γη σας βρήκα!” Β.Δ.
 
– ” Με βοηθάτε να ξεπερνώ τον εαυτό μου!” Τ.Δ.
 
– ” Η σημερινή συνάντηση μου αφήνει μια γλύκα και συνάμα άρχισε να με προβληματίζει πώς θα αναπτυχθεί η εταιρία μας αλλά και νέες ιδέες που αφορούν εμένα και με τι θα ήθελα να ασχοληθώ προσωπικά! ” Α.Π.
– ” Εξαιρετικό, Ανθρώπινο, to the point, Ζεστό και ιδιαίτερα Ενδιαφέρον – μπορεί να συμβάλλει στην πιο ξεκάθαρη εικόνα του οράματος της επιχείρησης μου καθώς και της παρουσίασης του εαυτού μου! ” Κ.Γ.

“Πολύ σημαντικά στοιχεία που βοηθούν τον σύγχρονο άνθρωπο να αναβαθμιστεί και να βελτιώσει τη ζωή του!! Η εταιρεία σας συνδυάζει τον επαγγελματισμο με την ανθρωπιά!!! Αυτόν το συνδιασμό σπάνια τον συναντάς στις μέρες μας “. Ευθαλία Λιάππη – Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

“Εξαιρετική παρουσίαση… υπέροχοι οικοδεσπότες… Σουζάνα και Γιώργος να είστε ευλογημένοι σε ότι κάνετε… ΑΤΛΑΣ… πόσο τυχεροι είναι οι πελάτες σου!!!!” Σμαρώ Βεζυρογιάννη – Ψυχοθεραπεύτρια

“Το πως καταφέρνετε, να φεύγουμε από τη συνάντηση και να μας λείπετε αμέσως, είναι η ένδειξη της επιτυχίας της παρουσίασής σας! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την εποικοδομητική γνώση που μας μεταφέρατε! Καλό καλοκαίρι!” Δημήτρης Αθανασιάδης – Πληροφορικός

 

Elisabeth Werter
EU Ambassador of Female Entrepreneurship/Owner of Salonika International Consultancy

Sousana and Georgos Kalfas are the heart of their company Atlas Consulting. Both are dedicated professionals with different and excellent skills and they have helped my company with valuable advice. Their knowledge is not only updated on the Greek changing reality but also on European tax legislation. They really have helped me with finding the best solutions and informing me well ahead on issues that concern my business.

Furthermore I had the pleasure to work with them as president of the Non-for-Profit organization “The Dutch Greek Society of Northern Greece”. Also in this case both helped at a brainstorm session to solve tax issues concerning the organization of a voluntary workshop.

Last but not least they have the excellent quality of a personal touch and to exceed your expectations.

Related Posts