Στα χρόνια που εργάζομαι – έκλεισα ήδη τα είκοσι χρόνια – έζησα πολλές εμπειρίες μέσα στον κόσμο των επιχειρήσεων και έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Όταν ζεις και εργάζεσαι σε αυτόν τον χώρο, υποχρεωτικά, παρατηρείς την σχέση που έχουν και είχαν οι άνθρωποι με τα χρήματα, με την εξουσία, με την δόξα.

Α ναι, ξέχασα να σου πω, ότι υπάρχουν και οι επιχειρηματικοί Stars. Ναι ναι, κάτι σαν αυτούς του stars του Holliwood, που τραβάν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας για τις επιτυχίες τους, τα κατορθώματα τους, τις φιλανθρωπίες τους κτλ κτλ.

Όμως ο καιρός της κρίσης, βάζει στο παρασκήνιο, κάπως, αυτήν την γκλαμουριά και κάνει τον κόσμο των επιχειρήσεων και ειδικά τον κόσμο των νέων επιχειρηματιών να βλέπουν την επιχειρηματικότητα μέσα από μια άλλη οπτική.  Εκεί, που αυτό που είχε την πιο μεγάλη σημασία παλιότερα ήταν τι έγραφε ο τραπεζικός λογαριασμός στο τέλος της ημέρας, πλέον θα λέγαμε ότι γίνεται μια μεταστροφή.

Η οικονομική κρίση προσγείωσε πολύ κόσμο και απογείωνει μια νέα ηθική, μια νέα ποιότητα επιχειρηματιών παγκοσμίως που κάνει προσπάθειες να απομυθοποιήσει το κυνήγι του Αερόλιθου της προηγούμενης γενιάς (δηλαδή την κύρια επικέντρωση στο χρήμα) και βάζει προτεραιότητα πέρα από την οικονομική επιβίωση και οικονομική επιτυχία και παραμέτρους ποιότητας ζωής ( θα το αναλύσουμε άλλη στιγμή τι σημαίνει αυτό).

Η μεταστροφή αυτή που γίνεται και αναφέρομαι, συνοψίζεται στις εξής 4 προτάσεις θεωρώ ότι είναι η Αλφαβήτα της Νέας Οικονομίας που αναφέρονται στο πρωτο Atlas Consulting Inspirational Poster.

Για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τη Υγιή Επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουν συνθήκες Υγιούς Νέας Οικονομίας, θεωρώ ότι η βάση τους, η αλφαβήτα τους, θα πρέπει να είναι αυτά που λέει το poster.

Μην παραλείψεις να τυπώσεις το poster και να το βάλεις στον πίνακα ανακοινώσεων σου.

Με την ευχή να έχεις μια υπέροχη μέρα…να θυμάσαι ότι εσύ είσαι ο Δημιουργός της Πραγματικότητας σου!

Πιστή στην καθημερινή σου έμπνευση,

Σουσάνα Πατσούμη- Κάλφα

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο