Το 2016 βρες την Καριέρα που αγαπάς

από την Ιωάννα Ιωαννίδου – Editor  www.lovelution-wwd.gr

 

Το να ξυπνάς καθημερινά φορώντας επαγγελματικά ρούχα και να περιτριγυρίζεις  από το γραφείο στο σαλόνι του σπιτιού σου, φτιαγμένη, μακιγιαρισμένη, είναι κάπως περίεργο.

Σου μιλάει κάποια που μετά από πολλές σκέψεις αποφάσισε να αφήσει την ασφάλεια ενός γραφείου και ενός εργοδότη, κάνοντας αυτό που αγαπά.

 

Ι ΗΑVE A DREAM

Ονειρεύτηκα πολλές φορές  να σταματήσω την “κανονική” μου δουλειά και να ξεκινήσω κάτι δικό μου . . .

Το πρόβλημα ήταν μια εσωτερική φωνούλα που συνεχώς με κρατούσε πίσω.

Αναρωτιόμουν και ανησυχούσα :

Για την καριέρα που, ήδη, είχα. Για το επόμενο βήμα. Ένιωθα να έχω κολλήσει σε μια δουλειά που δεν με εξέφραζε, αφιερώνοντας  χρόνο και σκέψη για το τι έπρεπε να αλλάξω.

Τα ερωτηματικά μεγάλωναν.

“Ξέρω τι θέλω να κάνω αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμη. Πώς θα είμαι σίγουρη ότι από την ιδέα μου θα βγάλω λεφτά?”

ή

” Με παθιάζουν πολλά πράγματα αλλά φοβάμαι να διαλέξω μόνο ένα και να ασχοληθώ ενεργά με αυτό…..και εάν δεν είναι το σωστό?”

ή

” Εάν δώσω όλη την ενέργεια και τον χρόνο μου σε κάτι που δεν αποδώσει?”

Έκανα στον εαυτό μου τις ίδιες ερωτήσεις για πολύ καιρό, μέχρι που αποφάσισα να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές. Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με τον τρόπο που βλέπω την ζωή μου και στη συνέχεια ακολουθούν τα επαγγελματικά.

Χρειάστηκα χρόνο, στρατηγική και ευελιξία ώστε να αδράξω την ευκαιρία όταν μου παρουσιάστηκε. Έπρεπε να ζυγίσω προσεκτικά τα πράγματα και να μην ανταποκριθώ βεβιασμένα στην πρόκληση που, ενδέχεται, να μετάνιωνα αργότερα.

Luck is preparation meeting opportunity” είπε η Oprah Winfrey και εάν το καλοσκεφτείς έχει απόλυτο δίκιο.

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

Επέτρεψα στον εαυτό μου να κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι που με εκφράζει.

Τους τελευταίους μήνες έχω πειστεί πώς η απόφαση μου είναι σωστή και αξίζει την καθημερινή, πλέον, δέσμευση. Και κάνοντας ένα βήμα πίσω, την περίοδο τον γιορτών, συνειδητοποίησα πώς αυτή είναι η μαγεία για εμένα. Διότι αυτή η δέσμευση δεν είναι “δέσμευση” αλλά ευχαρίστηση και επιβεβαιώνει τι πραγματικά θέλω και τι με κάνει ευτυχισμένη.

H μοναδική ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι: ” Τι σε κάνει ευτυχισμένη?”

ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ

Είναι σημαντικό πέρα από οποιοδήποτε στόχο έθετα το ότι πάντα φίλτραρα το αποτέλεσμα και ήμουν ρεαλίστρια. Έθετα μικρούς αλλά επιτεύξιμους στόχους.

Κάθε φορά στόχευα σε κάτι υψηλότερο από την προηγούμενη και βρέθηκα να έχω πολλά πράγματα να κάνω και να γεμίζει η μέρα.

Πήγε κάπως έτσι  . . .

Wish it

Ευχήθηκα να είχα την δική μου επιχείρηση και βρήκα την ιδέα να συναναστραφώ με γυναίκες που το είχαν, ήδη, τολμήσει.

Dream it

Έτσι, αυτό που αρχικά ευχόμουν άρχισε να παίρνει μορφή και να “ονειρεύομαι” πώς θα ήταν αν”……” ή αν έκανα “……”. Αυτό βοήθησε αρκετά.

Do it

Μέχρι να φτάσω εδώ σήμερα και τελικά η ευχή μου να γίνει πραγματικότητα.

Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι φυσιολογικό να ανησυχείς, κυρίως, εάν τυχαίνει να έχεις μια δουλειά που δεν σε γεμίζει αλλά καλύπτει τις ανάγκες και τα έξοδα, κάτι που δεν αγνοείς εύκολα στις μέρες μας για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου.

Πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάς? Ποιές ικανότητες σου θα σε βοηθήσουν σε αυτό? Γιατί θα πρέπει να είσαι σε θέση να αποκτήσεις χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάς αλλιώς κράτα το σαν χόμπι?

Μέσα από μικρές ανακαλύψεις που έκανα , θέλω να δεις και εσύ την εικόνα ολόκληρη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ

  1. Θα έχεις, λίγο ή πολύ, σχηματίσει μια εικόνα στο τι είναι το σωστό για εσένα, σε σχέση με την καριέρα που αγαπάς.
  1. Να εμπνέεσαι από τους ανθρώπους γύρω σου. Επικοινώνησε με άτομα που σε εμπνέουν και προγραμμάτισε μια συνάντηση ή ένα skype call, μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Ρώτησε τους για τα πλεονεκτήματα αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Άκουσε τους για να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις. Μπορείς να μάθεις από τους άλλους μόνο ακούγοντας και παρατηρώντας τους. Είναι σημαντικό να καθορίσεις και να εκπληρώσεις τις επαφές εντός προγραμματισμένου χρόνου. Αλλιώς μήπως δεν το θέλεις τόσο?
  1. Αφού έχεις ολοκληρώσει τα παραπάνω, αποφάσισε αν τελικά αυτό που έχεις στο μυαλό σου σαν την ιδανική καριέρα για εσένα, σου ταιριάζει.
  1. Εάν το να έρθεις λίγο πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεσαι προϋποθέτει να εργαστείς χωρίς αποδοχές για κάποιο διάστημα, κάντο. Το να κερδίζεις εμπειρία είναι το πιο σημαντικό για αυτό ξεκίνα, αρχικά, έστω εθελοντικά.
  1. Να είσαι σίγουρη για τις αποφάσεις σου και να φροντίσεις να μην αλλάζεις συνεχώς γνώμη για τα πράγματα. Αυτό θα σε βοηθήσει, να είσαι σίγουρη γι” αυτά που θες και να έχεις στόχο στη ζωή σου. Μείνει πιστή στην ιδέα σου και μην εγκαταλείπεις.
  1. Υπάρχει κάτι για το οποίο οι άλλοι ζητούν την γνώμη ή την βοήθεια σου?
  1. Σκέψου τι αξίζει να σου συμβεί (ναι, σωστά διάβασες και όχι τι πρέπει). Αγνόησε το μέλλον και ασχολήσου με το παρόν.
  1. Αντί να κάνεις κάτι με το οποίο θα εκμεταλλεύεσαι μία μόνο ικανότητά σου, δημιούργησε ένα συνδυασμό όλων αυτών που ξέρεις να κάνεις καλά.
  1. Τελευταίο, να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αξίζεις να κάνεις αυτό που αγαπάς και να αμείβεσαι για αυτό. Η πίστη είναι ίσως το σημαντικότερο όλων. Πρέπει να πιστεύεις στις δυνατότητές σου και ότι στο τέλος, όλα θα επιτευχθούν με τον τρόπο που εσύ θέλεις.

Όσον αφορά το «business dress code», που σου ανέφερα στην αρχή, τώρα καταλαβαίνω γιατί τα yoga pants έχουν γίνει τα αγαπημένα των γυναικών που εργάζονται από το σπίτι.

 lovelution

Μετάβαση στο περιεχόμενο