Η πρώτη του Σεπτέμβρη πάντα φαινόταν σε μένα σαν την πηγή όλων των ξεκινημάτων μου. Λες και  ο ίδιος ο μήνας να έχει ένα μαγικό ραβδάκι αισιοδοξίας, ελπίδας και σαν να είναι ένας δωρητής  δύναμης για την επίτευξη νέων στόχων ακόμα και αυτών που μέχρι τώρα  είναι ανέφικτοι. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να γράφω μια μακρυά λίστα από αυτά που θέλω να κάνω και να πετύχω μέσα στον χειμώνα. Και κάπου πριν το καλοκαίρι έκανα τον απολογισμό.

Το καλοκαίρι μας αφήνει σιγά σιγά. Οι μέρες μικραίνουν. Τα νοικοκυριά “νοικοκυρεύονται”.

Και εμείς; Ο εαυτός; Τι γίνεται;

Τι θέλουμε να πετύχουμε;

Πως θέλουμε να γίνουμε?

Τι θέλουμε να αλλάξουμε;

Τον Σεπτέμβρη έρχονται στο γραφείο μου πολλοί άνθρωποι από τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό χώρο για να μου μιλήσουν για τα σχέδια τους, για αυτά που τους μπλοκάρουν, για να βρουν τους τρόπους να υλοποιήσουν ένα ρεαλιστικό πλάνο για τον επόμενο χρόνο.

Τους προτρέπω  να μιλήσουν ανοικτά, να μην φοβούνται να ονειρεύονται αλλά παράλληλα να δρουν με ρεαλισμό, κέφι, προγραμματισμό.

Τους προτρέπω να είναι εσωστρεφείς και να διαφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού την σπίθα της δημιουργικότητας τους. Τους ζητώ να μου πουν ποιους ανθρώπους θαυμάζουν και τι είναι αυτό που τους κάνεις σημαντικούς.

Το να έχουμε υγιή πρότυπα, ανθρώπους που θαυμάζουμε για το έργο τους, ανεβάζει τον πήχη ψηλά και στην στοχοθέτηση μας όσο και στην δημιουργία ενός πλάνου που μπορεί να μας φέρει δίπλα σε αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι που θαυμάζουμε, που κάνουν την διαφορά μέσα στην καρδιά και στο μυαλό μας, οι επιτυχημένοι άνθρωποι, σίγουρα, δεν έγιναν αυτόματα έτσι ούτε είχαν το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη..

7

Για τον νέο μήνα και την νέα αυτή εποχή, σου προτείνω να διαβάσεις “Τα 13 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που κάνουν την διαφορά”  και να αποτελέσει για σένα μια πηγή έμπνευσης για την νέα εποχή που έρχεται και ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Και να είναι αυτή Η Νέα Αρχή, Καλή Αρχή!!! Και μην ξεχνάς.. κάνεις την διαφορά όταν κάνεις διαφορετικά κάποια πράγματα στην καθημερινότητα σου 🙂 

05

Εύχομαι και εσύ να κάνεις την διαφορά. Γιατί απλά μπορείς!

——————————————

Εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω την έννοια της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, γράφω συχνά πυκνά, μικρά tips με τεχνικές και μεθόδους, που βοηθούν να αντιστραφεί όποια περιοριστική πεποίθηση, ώστε να στρέφονται τις δυνάμεις  μας στην επιτυχία των στόχων μας.

Αν επιλέξεις το tag, Inspirational Vitamin, θα σε παραπέμψει σε όλες τις “βιταμίνες”, που κατά καιρούς έχω μοιραστεί με αυτούς που θέλουν να κάνουν την διαφορά τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Δες εδώ, μια αποτελεσματική μέθοδο για να παίρνεις αποφάσεις.

Επίσης, μάθε για το μυστικό της επιτυχίας, που σίγουρα θα “ξεκλειδώσει” την πόρτα της επίτευξης των στόχων σου!

Stay Positive!

Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

KEEP CALM

 

ΥΣ. Θέλεις να πετυχαίνεις τους  προσωπικούς / επαγγελματικούς / επιχειρηματικούς στόχους σου;

Θα σε ωφελήσει να γνωρίσεις τα προγράμματα του AtlasHub!!!!

 

Αν πιστεύεις ότι αυτό που διάβασες, σε ωφέλησε και  είναι ενδιαφέρον, μην το κρατήσεις μυστικό…

διέδωσε το!!! After all, it’s free ;)

Μετάβαση στο περιεχόμενο